Få mere energi med en løbetur

Alle, der løber ofte, siger det samme: ”Når jeg er træt, så løber jeg mig bare en tur. Så får jeg fornyet energi og føler mig frisk igen”. Og vi ser det gang på gang, hvordan de kommer tilbage fra en løbetur, med et stort smil og er propfulde af energi. De er fuldstændige klar til at tackle alle hverdagens problemer og udfordringer.

Men for alle os dovne hunde, giver det bare ingen mening. Hvordan kan man få så meget mere energi, ved at brænde det af?

Der er et par grunde, som vi vil kigge ganske kort på her.

Runners High

Dette er noget, som alle, der har løbet tilpas længe, kender til. Denne følelse af eufori, hvor man skubber alle tanker om smerte i baggrunden og bare bliver ved. Det er den følelse, der får en maraton løber til at tage de sidste 10 kilometer, trods smerter og træthed.

Når man opnår Runners High bliver man opfyldt af positive følelser og energi. Man føler simpelthen, at man kan klare alt og smerter intet betyder længere. Dette skyldes at kroppen frigiver endorfiner. Det er nærmest kroppens egen ”morfin”, som jo bekendt giver nogenlunde samme følelse.

Når man løber lange distancer, frigives stoffet efterhånden, og man opnår denne følelse af at være ”høj”. Det er dog ingenlunde usundt eller skadeligt. Det er en af grundene til hvorfor løbere ofte ser så glade og friske ud efter en løbetur, selvom de har været ude og løbe flere kilometer, end hvad vi andre kan løbe.

 

Løbere er sunde

Fordi løbere godt ved, at de skal ud og løbe, sørger de også for at forberede deres krop til det. Det betyder at de sørger for at have en sund søvnrytme, fornuftige kostvaner og generelt et sundt, velafbalanceret liv.

De holder sig fra usunde aktiviteter og ryger sjældent. Når man kombinerer det med motion, så er det simpelthen et sundt liv. Et liv hvor ens krop får de bedste forudsætninger for at klare sig godt. Derfor kan dét at dyrke motion være en fordel på flere punkter, da men netop også ofte tænker mere over, hvad man indtager, og i hvilke mængder – den lange, hårde løbetur dagen før, skal jo helst ikke føles som spild tid.

 

Få mere overskud

Når man har en sund og aktiv livsstil, får man også meget nemmere overskud til at få gjort alle de ting, man ellers har en tendens til at svigte. Det kan være at man skal have gjort huset klar til foråret, både inde og ude. Få gjort hovedrent og smidt gammelt ragelse på lossepladsen. Der er et hav af muligheder og projekter, når det kommer de huslige projekter.

Gå ud i haven og få bedede gjort klar til at plante nyt. Der er træværk, der nok skal have en klat maling og rensning af fliser, der er dækket af slim og skimmel efter den fugtige vinter vi har haft. Det kan være en rensning af fliserne eller en algebehandling, er lige det dine fliser går og trænger. Og bare rolig, er det noget, man ikke selv orker at gå i gang med, kan man nemt få professionelle ud til at gøre dette – så sørger man samtidigt for, at det hurtigt bliver gjort og med det rigtige udstyr. Dette og meget mere vil man hurtigt få energi til, hvis man sørger for at leve et sundt liv med en daglig løbetur.


Skriv et svar