løbe med hund

Guide: Løb med din hund på den bedste måde

Det er nemt at løbe, det koster ingenting og du kan løbe udenfor, når det passer ind i din hverdag. Det eneste du skal bruge er et par løbesko og idrætstøj, så er du ellers klar til at indtage de danske veje. Dette forekommer meget ofte, så ofte at Danmark er den mest løbeglade nation i hele verden i forhold til antal af løbende og antal indbyggere.

Flere af de løbende motionister løber med deres hund. Når man skal løbe med sin hund, er det vigtigt man har styr på nogle få ting, så man får en ordentlig løbetur med sin gode ven. Inden du begiver dig ud på at løbe med din hund, er det vigtigt du bruger en hundesnor i starten, som du efter noget tid kan fjerne, hvis du føler din hund ikke vil løbe væk. Du kan finde en god hundesnor ved Gilpa.

Træn lydighed

I forbindelse med brugen af en hundesnor, vil det være en god idé, at træne lydighed med sin hund. Når du er ude at løbe vil din hund hele tiden få nye sanseindtryk, som er på sin vis godt, men det kan hurtigt blive for meget og kan ende i en jagt på en kat eller andet dyr, hvis den pludselig opdager dette på jeres løbetur.

At løbe med snor

Den bedste måde for dig selv og din hund, er at løbe med ca. 1,5-2 meter snor i mellem jer, så i begge har fri bevægelighed og ikke er for tæt på hinanden. Det kan godt blive anstrengende at løbe med hundesnoren i den ene hånd, hvis dette sker skal du investere i et løbebælte, som gør dine hænder er helt frie.

Brug vante løberuter i starten

For at undgå uforudsete hændelser, vil det være en klar fordel at benytte sig af vante gåruter til jeres første løbetur. Ved at benytte sig af sådan en rute, vil din hund ikke blive eksponeret for særlig mange nye sanseindtryk og gør jeres første løbeture mere behagelige.

Tænk på din hund

Du skal ikke starte ud med 10 kilometer på første tur, som vil være alt for meget for din hund i første omgang. Du skal være opmærksom på at din hund ikke sakker lidt bagud under løbet, da det kan være et tegn på din hund trænger til en pause eller slet ikke kan løbe mere.


Skriv et svar