Løb efteråret i møde

Bladene skifter farve, vinden bliver friskere og du får fornyet energi. Det er en fryd at løbe i efterårs flotte scenografi og der findes mange flotte og oplagte steder og ruter til din løberute. Vi giver dig tre tips til hvor du skal løbe ture efterårets udendørs ture.

Danmark byder på mange flotte naturfænomener, som kun bliver smukkere i efterårets varme, gyldne farver. Alle vores smukke strande, dybe dale, spejlblanke søer og frodige skove skal udnyttes! Hvis du tænder mere på at løbe i byens pulserende terræn, er vores land ligeså udstyret med arkitektoniske perler og liv i byerne. Spænd løbeskoene og løb Danmark rundt – i små bidder af gangen. Vi anbefaler følgende ruter:

 

  • Rundt om Kastellet

I det indre København ligger det gamle fæstningsanlæg Kastellet. En løbetur rundt om Kastellet byder på masser af grønne oplevelser og vand midt i byen. Derudover er ruten rundt om Kastellet afskærmet fra meget af det stress og jag, som byen byder på i form af lyskryds, gågader og diverse stoppesteder for offentlig transport.

 

  • Løb langs Tangkrogen

Den jyske hovedstad er beriget med en lang kyststrækning mod øst, som udgør en af landets smukkeste. Ruten Fra Tangkrogen og tilbage er vanvittig smuk, da du løber på en anlagt sti direkte ud til vandet. Her er der rig mulighed for at nyde sceneriet, og måske få blæst de tunge tanker væk af efterårets friske vinde. Hvis du har fået nok havudsigt og ønsker en alternativ rute hjem, kan du med fordel løbe forbi et af dronningens yndlingsslotte, Marselisborg, og følge skoven tilbage.

 

  • Amagerfælleds mange muligheder

Kombiner by, vand og park med en frisk løbetur i Amagerfælled. Parken ligger på den ene side ud til Københavns kanal og Islandsbrygge, der sammen danner ramme for alt det bedste vores hovedstad har at byde på. I selve parken finder du også mange muligheder for styrketræning og hvis børnene kan lokkes med, (natur)legepladser. Hvis I er hele familien afsted bør I udnytte de mange lækre og sunde alternativer til mad på Amager og slå hele turen sammen til en picnic.

 

  • På toppen på toppen

Top din ferie på toppen på toppen af Danmark med en løbetur i Skagens smukke og historiske omgivelser. Start eventuelt inde i selve Skagen by og løb gennem de små, hyggelige gader og nyd de gule små med røde teglsten. Derefter kan du med fordel fortsætte videre ud igennem Skagen Plantage, hvor omgivelserne er anderledes smukke. Skagen og toppen af Danmark er gammel havbund fra istiden, hvorfor der ikke gror mange store træer, men masser af lynghede. Hvis du derimod lægger ruten forbi Skagen Klitplantage kan du rigtig få snuset efteråret ind. I Skagen Klitplantage har du nemlig den golde slette på den ene side og en af Danmarks smukkeste fyrreskove på den anden.

 


Skriv et svar