Se hvordan du kan løbe dig til bedre tænder

Motion og fysisk aktivitet, er godt for mange ting. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man holder sig fysisk aktiv i minimum 30 minutter om dagen. Motion holder kroppen rask, og holdbare hele livet, da motion forebygger sygdomme, både den korte bane, men i særdeleshed og på den lange. Men det er ikke bare kroppen der holdes sund, ved at motionerer dagligt. Det er nemlig også muligt at holde tænderne sunde, ved at holde sig fysisk aktiv.

Fysisk aktivitet øger blodcirkulationen

Ved at holde sig fysisk aktiv, øges blodcirkulationen i kroppen. Det er på den måde nemmere for blodet at cirkulere rundt og ilte kroppens legemer, hvilket øger sundheden. Den øget blodcirkulation resulterer samtidig i, at blodet bedre kommer op til tænderne og tandkødet. Blod er med til at rense kroppen og det er derfor en vigtigt ting, at have en god blodcirkulation – også for tænderne.

Motion forebygger risikoen for at få paradentose

Ved at dyrke motion jævnligt styrkes kroppens immunforsvar, og derved kroppens evne til at bekæmpe sygdomme. Det er blandt andre tandsygdomme som paradentose, som motion er med til at nedsætte risikoen for. Ny forskning har vist, at personer der dyrker sport eller motion, spiser sundt og som generelt lever en sund livsstil, har op mod 40% mindre risiko for at få den stærk udbredte tandsygdom.

Paradentose er en tandsygdom, der er en betændelsestilstand i tandkødet, som er med til langsomt, at nedbryde den underliggende knogle. Det er denne knogle der holder tanden på plads, og det er derved utrolig problematisk, hvis denne bliver nedbrudt. Paradentose vil, hvis der ikke sker en behandling for det, fører til at tænderne bliver løse og i værste fald, falder ud.

Sådan spottes paradentose

Paradentose er ekstremt udbredt i Danmark. Undersøgelser viser, at næsten halvdelen af befolkningen er ramt af tandsygdommen. Dette gør den til den mest udbredte tandsygdom, der er at finde i Danmark.
Selvom der dyrkes meget motion, er der nogle signaler for at man er udsat for paradentose, hvilket det er værd at lægge mærke til, så behandlingen kan ske hurtigst muligt.

Det er blandt andet dårlig ånde, eller smerter i tandkødet, der er tegn på at man måske er ved at få paradentose. Det kan samtidig være tilfældet, hvis man oplever at man bløder hver gang man børster tænder. Dette kan være fordi at tandkødet er irriteret, hvilket kan være medført af paradentose.

Hvis man oplever nogle af disse symptomer, er det vigtigt at kontakte en tandlæge. Tpfrb.dk er en yderst kompetent tandlægeklinik, der blandt andet har smertegaranti for dem, der normalt ikke er så trygge ved tandlægebesøg.

Det er vigtigt at få tjekket for paradentose, da det er en tandlægesygdom der kan behandles, og man kommer derfor sjældent ud for at tænderne bliver løse og falder ud.
Ved at motionerer og holde øje med signalerne, der kan være paradentose, er man godt stillet i forebyggelsen mod Danmark mest kendte tandsygdom.


Skriv et svar