Kom godt i gang med løbetræning – 3 tips

Foråret er på vej og det er er af de mest oplagt tidspunkter at starte med at løbe på, hvis du er en af de mange, der drømmer om en sundere livsstil med ugentlige løbetræning. Det er dog nemmere sagt end gjort at komme i gang med at løbe, og derfor har vi i denne artikel samlet 3 tips til, hvordan du kommer godt i gang med at læbe.

Find en løbemakker eller en løbeklub

Det første tip til, hvordan du kommer godt i gang med løbetræning, er at finde en løbemakker eller en løbeklub. En løbemakker er en god idé på grund af flere forskellige grunde.

Først og fremmest giver det for de fleste lidt ekstra motivation at komme afsted på løbeturen, når man skal ud og løbe sammen med andre. Det er lidt sjovere at løbe, når man er flere om det. Og så skal der ofte en ekstra god undskyldning til, hvis man skal blive hjemme fra løbeklubben og det bliver derfor lidt sværere at springe løbeturen over.

Samtidig kommer der lidt konkurrence ind over, når du løber sammen med andre, og det gør at vi vælger at presse og selv lidt ekstra og du får derfor lidt mere ud af løbeturen, når du løber sammen med andre.

 

Motiver dig selv med godt udstyr

Råd nummer tom til dig der gerne vil i gang med løbetræning, er at motivere dig selv ved at købe noget godt udstyr. For mange giver det lidt ekstra motivation, hvis man har et par nye løbesko og måske et godt løbeur, der kan tracke løbeturen.

Du kan både købe et ur eller bruge forskellige applikationer på mobilen til at tracke din løbetur. Det giver for de fleste lidt ekstra motivation når du kan sammenligne dine løbeture og se hvordan du udvikler dig. Og så er det motiverende under selve løbeturen at kunne se hvor langt du indtil videre har løbet.

Det er samtidig en god idé at købe lidt nyt løbetøj, da det også kan motivere lidt ekstra til at komme af sted. Du kan også købe et par ekstra gode håndklæder til efter løbeturen som fx håndklæder fra Georg Jensen Damask som du kan finde ved at klikke her.

 

Sæt et mål for din træning

Det sidste tip til, hvordan du kommer godt i gang med løbetræning, er ved at sætte et mål. Når du sætter et mål tænker du over hvad du egentlig gerne vil opnå med din træning. Vil du gerne kunne løbe en bestemt distance? Kunne løbe 5 kilometer på 30min? Eller måske tabe sig?

Uanset hvilket mål du har med din træning er det en god idé at definere det. Når du har et mål at gå efter vil det nemlig være motiverende og derfor er det en fordel for at komme godt i gang med din løbetræning.

 


Skriv et svar