Fastlæggelse af dine mål for vægttab

Du har besluttet dig for, at du vil tabe dig, og det er et godt første skridt! Men før du kaster dig ud i et træningsregime, er det vigtigt at tage et skridt tilbage og definere, hvad dine mål er. Hvad ønsker du at opnå ved at tabe dig? Ønsker du at passe en bestemt kjole eller et par bukser til en kommende begivenhed? Eller håber du på at forbedre dit generelle helbred? Når du ved, hvad dine mål er, kan du bedre udforme en træningsrutine, der kan hjælpe dig med at nå dem. Her er nogle forskellige typer træning, som du kan overveje, alt efter hvad dine mål for vægttab er.

Hvis du ønsker at tabe dig hurtigt…

Den bedste træningsform til hurtigt at smide kiloene er HIIT-træning (højintensiv intervaltræning). HIIT-træning veksler mellem perioder med meget højintensiv aktivitet og korte hvileperioder. Du kan f.eks. sprinte så hurtigt du kan i 30 sekunder, efterfulgt af 30 sekunders gang eller jogging for at restituere. HIIT-træning er meget effektiv til vægttab, fordi den hjælper dig med at forbrænde flere kalorier på kortere tid. Desuden betyder “efterforbrændingseffekten”, at du fortsætter med at forbrænde kalorier, selv efter at din træning er slut. Du skal bare sørge for ikke at overdrive det – HIIT-træning er meget intens, så det er vigtigt ikke at presse dig selv for hårdt. Hvis du er nybegynder inden for HIIT, bør du starte med kortere intervaller og arbejde dig opad. 

Hvis du håber på at tone din krop…

Hvis du ikke nødvendigvis er på udkig efter et hurtigt vægttab, men i stedet håber på at tone din krop, så er regelmæssig styrketræning den bedste træningsform for dig. Styrketræning hjælper med at opbygge muskelmasse, hvilket igen hjælper med at øge dit stofskifte (hvilket hjælper med vægttab). Desuden kan styrketræning hjælpe med at forbedre knogletætheden og mindske risikoen for skader. Den bedste måde at indarbejde styrketræning i din rutine er at lave styrketræningsøvelser for hele kroppen to eller tre gange om ugen. Og glem ikke at tilføje noget konditionstræning – selv om toning er dit hovedmål, er konditionstræning stadig vigtig for den generelle sundhed. Hvis du ikke har lyst til at tage i fitnesscenteret så ofte, kan du altid få et løbebånd i dit hjem – når det er der hele tiden, hvorfor så ikke bruge det? Løbebånds test er noget, du gerne vil undersøge først, før du foretager et endeligt køb.  

Konklusion 

Uanset hvad dit mål er, når det kommer til at tabe dig, er der en træningsrutine derude, der kan hjælpe dig med at nå det. Ved at tage dig tid til at definere, hvad dit mål er, og udforme en plan i overensstemmelse hermed, vil du være på vej til at nå din målvægt på ingen tid!

 


Skriv et svar