Sådan fjerner du ”svedlugt” fra dit løbegrej

Genstridig lugt af sved i dine løbesokker, i dine løbesko og i dit løbetøj – det er ikke lækkert.

Din tur er ulækker allerede inden du har bevæget dig ud på dine kilometer og din kæreste rynker på næsten af dig, når du kommer hjem i huset.

Sådan behøver det dog ikke at være.

Du skal naturligvis ikke dyppe tøjet i parfume – der er andre og mere effektive metoder til at fjerne svedlugten fra tøj. Den svedlugt, der ikke bliver taget af, at du blot vasker tøjet i vaskemaskinen sammen med dit andet sportstøj.

Rodalon fra Matas

Et almindeligt kendt stof i løberkredse er Rodalon. Det kan du købe i Matas og i diverse webshops.

Rodalon blander du op med vand og så vasker du dit tøj i det. Forholdet mellem vand og Rodalon står på beholderen. Du kan putte mere eller mindre Rodalon i blandingen, hvis det er særligt grelt løbetøj, du har fat i.

Rodalon fjerner alene lugten af sved på dit tøj og tilføjer således ingen duft i sig selv (men løbetøjet skal jo heller ikke dufte, det skal bare virke).

Eddike kan også til nøds bruges, men det dræber ikke al lugten – kun en god del af dem. Eddike med en vask på 60 grader kommer du også langt med.

Deodorant og antipersperant

Tennis

Hvis du generelt føler dig ramt af sved – også, når du ikke er ude at løbe – kan du overveje en antipersperant. En antipersperant forhindrer ikke kroppen i at svede, men begrænser sveden ganske markant.

Ovenpå din antipersperant har du mulighed for at bruge enten en almindelig deodorant eller en parfume. Nogle parfumer fungerer bedre ovenpå antipersperant end andre. Hvis du fx ser udvalget af Hugo Boss parfumer her står det under den enkelte parfume, hvis du ikke bør anvende den samtidigt med antipersperant.

Hav et par løbetrøjer at skifte imellem

Til sidst opfordrer vi til, at du har et par løbetrøjer at skifte imellem. Din løbetur starter bare bedre, hvis den ikke starter med en sved-lugtende og småklam trøje, mens du stadig står hjemme i lejligheden og er ved at gejle dig op til resten af løbeturen!


Skriv et svar