Hold dig i form derhjemme

Det er vigtigt at holde sig i form. Ikke bare fordi man gerne vil se godt ud, men mest af alt fordi det er med til at styrke vores krop og sind. Det er vigtigt at træne sine muskler og forbedre sin kondition, da det giver et bedre immunforsvar og generelt gør kroppen mere hårdfør. Tusinder af danskere er medlemmer af fitnesscentre, eller andre motionsklubber, hvor de flere gange om ugen træner og dyrker motion.

I en travl hverdag med meget stress og mange opgaver, kan man dog nemt komme til at springe træningen over en gang imellem. Måske var der et møde, der trak ud eller også var der lige det telefonopkald, som skulle overstås i dag. Uanset grunden kan man bare ikke nå i fitness i dag, men betyder det at man ikke træne? Nej da.

Der er en række ting man kan gøre for at træne hjemme på de dage, man ikke lige kommer afsted i centeret.

 

Tag en løbetur

Man kan altid snuppe sig en hurtig løbetur. Det behøver ikke tage så forfærdeligt lang tid, og det er en fantastisk sund motion. Det styrker helbredet på så mange måder, og giver en forbedret kondition. Derudover er det med til at styrke hjertet og give bedre blodcirkulation.

Så er tiden knap, så tag dine bedste løbesko på, husk noget god musik og kom afsted. Så er motion ikke længere væk, end at man blot behøver åbne døren.

 

Løft vægte derhjemme

Er man mere til styrketræning eller er det bare ikke konditionen, der skal trænes i dag, kan man med fordel anskaffe sig et sæt håndvægte, og styrketræne i hjemmet. Som med løbeturen, kræver det ikke meget udstyr at styrketræne i hjemmet. Man skal blot anskaffe sig et godt sæt håndvægte, der opfylder de behov som man måtte have. Hvis du endnu ikke har anskaffet dig et par håndvægte, kan du finde et stort udvalg her.

Der er mange gode øvelser til hele kroppen, som kan laves blot med håndvægte og ens egen vægt.

 

Husarbejde

Der er ikke så mange der ved det, men arbejde i hjemme er faktisk rigtig god motion. Støvsugning, græsslåning, gulvvask og meget mere, er alle aktiviteter, der er med til at forbrænde overraskende mange kalorier.

Så hvis man ikke lige kommer afsted i fitnesscentret hver gang, så behøver man altså ikke fortvivle. Der er tusinder af måder at holde sig i form på, man skal bare være kreativ og brug det man har ved hånden.


Skriv et svar